2010. február 18., csütörtök

Igazi gourmand

a lányom.
Hétfőn, kedden aromaterápia tanfolyamon voltam. Erről majd később.
Apa és lánya vigyáztak egymásra itthon, ...és főztek. Mégpedig mézes-mustár csirkeszárnyakat.
A fűszerezésért a lányom volt felelős. Amire rámutatott a fűszerespolcról, az került az ételbe.
A recept a következő.
Egy kocka vajat felolvasztottak, megpároltak rajta egy nagy fej, kockára vágott vöröshagymát. A párolt hagymára került 1 kg csirkeszárny (combjával). Ekkor apa felkötötte a lányt a csípőjére kendőben, mert így a lány pontosan rálát és eléri a fűszerespolcot.
Sózták, borsozták a csirkeszárnyakat. Apa megkérdezte a lányt, hogy milyen fűszereket használjanak. A lány rámutatott a curryra, kurkumára, bazsalikomra. Rámutatott tavábbá a fahéjra és a borókabogyóra, de közös megegyezéssel kihagyták. Majd megint a borsra (tettek bele), és megint a sóra (tettek bele). Így elsózták az ételt. Egyszer sózták el, de akkor nagyon. Ekkor felöntötték vízzel. Amikor elkezdett forrni az étel, a lányom a fahéjra mutatott, de azt közös megegyezéssel elvetették, helyette tettek bele gyömbért.
Amíg a csirkeszárnyak főttek, összeállították a mártást. Fogtak egy nagy pohár tejfölt. Tettek bele 4 evőkanál mézet, 4 evőkanál mustárt, kevés sót és 1 teáskanál borsot .Kevertek bele bazsalikomot. Összekeverték. Kóstolták , és sótalannak ítélték. Tettek bele sót, így sós lett. Tettek bele 2 teáskanál cukrot, és 1 evőkanál mustárt. Ezt összekeverték, és hagyták "érni". Amikor a csirkecomb megfőtt, kimértek 1 nagy tejfölös pohár rizst. Leöntötték a kész csirkecombokról a levet és ebbe megfőzték a rizst. Visszatették a csirkecombokat, átpirították. Ráöntötték a mártást és összeforralták.

Megjegyzéseim:
Nagyon finom lett.
Nem lett sós.
A lány kétszer is rámutatott a fahéjra. Lehet érdemes lett volna mégis tenni bele.

A férjemnek felolvastam a beírást. Az Ő megjegyzése.
Nem hiányzott belőle a fahéj!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése