2009. december 19., szombat

Sokat

gondolkodtam azon, hogy mi is legyen a blogom címe. Rákerestem jópár opcióra a Google-ban, de nagyon sok ötletem elvérzett azon, hogy ílyen blogcím már létezett. Aztán beugrott a szelence szó. Hogy miért a szelence?

1.) Az első és igazi ok még titok...
A szelence titkokat is tartalmaz, ezt még nem fedem fel előtted...

2.) Pár hónapja lehetőségem volt megszagolni a nárd olajat. Az illatoknak (számomra) megdöbbentő erejük van...
Márk és Lukács evangéliumában szerepel, amint Mária Magdaléna megkente Jézust nárd olajjal, amit egy alabástrom szelencében tartott. A történetről Friderika énekel (az csak véletlen, hogy a klip egy csicsókavirággal indul).

3.) A Nenámnak (öreganyám nővére) volt egy doboza (nevezzük szelencének) amiben mindenféle kincseket őrzött (szentképek, fényképek, apró tárgyak, stb.). Gyerekként nagyon szerettük, mikor ezt a dobozt elővette és mesélt a benne található tárgyak előéletéről....

2 megjegyzés:

  1. Ritkán találkozom az öreganyám kifejezéssel Sőt! Örülök neki, mert mi nagyanyánkat nyanyának hívjuk minden negatív tartalom nélkül. Tulajdonképpen talán nem is csak a szó jelentése számít, hanem az is aki kimondva, leírva tartalommal tölti meg.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Eszterlánc,

    Üdvözöllek blogom első hozzászólójaként.
    Örülök, hogy érezted, hogy az öreganyám szó nálam nem takar sértő szándékot. Tetszik a nyanya. Nem bánnám (most így érzem) ha az unokáim banyának szólítanának. Majd kiderül mennyire őrzöm meg a humorérzékemet.
    Bár az egyik barátom azt mondta, hogy addik örüljek, amíg ő angem "néniz". Ha abbahagyja, tudhatom már valóban néni vagyok...

    VálaszTörlés