2011. május 30., hétfő

Felhalmozódtak

az íróasztalomon azok a cetlik, amelyekre a nekem tetsző recepteket írtam ki. Selejtezek egy kicsit, de hogy a receptek se vesszenek el, és  Veletek is meg tudjam osztani, íme néhány kenyérkence.
A kenyér nálunk leginkább házi készítésű, bár tegnap focacciát sütöttünk.


A focacciát a múlt hétvégén próbáltuk ki először szabad tűzön, valahogy így.
Volt szabad tűzön sült bárány, rozmaringos sült hagyma, rukkola, zöldhagyma, retek a kertből valamint paradicsom, paprika és zöld saláta (ez utóbbi három a boltból).
A bárány pácolását és elkészítését este megkérdezem a férjemtől. Ezért Ő volt a felelős, és nagyon finom lett!

Nem is erről akartam írni, hanem a kenyérkencékről. De a kenyérről eszembe jutott a focaccia, a focacciáról, a kert partink.
Visszatérve a kenyérkencékhez, nekünk nagyon ízlik a vöröslencse pástétom, és a csicseriborsó krém.(hummusz).  A csicseriborsó krémhez elkészített tahini is nagyon finom. Mindez friss zöldségekkel, friss házi kenyérrel.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése