2012. december 23., vasárnap

Mézeskalács

tanya. Közelében a templom, az erdő rénszarvasokkal és rénfarkasokkal. Judit nevezte el őket így. Látjátok a ház mellett a farakást?






A tésztát Limara mézeskalács receptje alapján készítettük. Aztán nekiálltunk nyújtani, szaggatni, díszíteni. A terv csak egy kis házikó volt, de nem tudtuk abbahagyni.
Judit nyújtott, szaggatott, írókázott, meg persze torkoskodott, nyalakodott. No jó, nem a házat, hanem a többi formát. Harang, fenyő, csillag, szívecske. Jó móka volt.

2 megjegyzés:

  1. Judit, ez valami eszméletlenül nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük. :-) Egy egész napon át készült, teljes lelkesedéssel. Mindenki részt vett benne. A férjem vágta ki kartonból a rénszarvasokat (ami valószínű inkább jávorszarvas) és a rénfarkasokat (ahogy Judit elnevezte őket) és a templom elejét. A szarvasok és farkasok úgy állnak meg, hogy a készítettem talpat nekik. A nyers tésztába vágtam lyukat a megfelelő helyre. Mikor kisült, a még meleg talpba beletettem az állatokat. Nehezebb volt írókázni, de így megálltak. A ház oldalait karamellel ragasztottuk össze. A kis házikó mellett volt egy farakás is.
    A házikóban és a templomban is égett a mécses. Ja, a hó az porcukor :-)

    VálaszTörlés