2011. október 10., hétfő

Az utóbbi

hétvégék a szőlőlekvár befőzéséről szóltak. Van olyan macerás, mint a csipkebogyólekvár az biztos. A szőlőt lebogyózzuk, megmossuk, kifejtjük. A szőlő húsát és magját feltesszük főni, kipasszírozzuk. A szőlőhúshoz hozzáöntjük a héját és készre főzzük. Nem teszünk bele semmi fűszert, sem cukrot, sem zselésítőt, sem tartósítószert, sem semmit. Ha az üvegek jól vannak elmosva, és a lapka is jól zár, nem romlik meg. Az idei szőlő, és így a lekvár is mézédes....
Ha már befőzés, találtam egy jó befőzős blogot.


2011. október 6., csütörtök

Megszületett

Zoltán fiunk!
Augusztus 16-án, a vártnál 6 héttel korábban, de minden probléma nélkül, 2370 g-al és 48 cm-vel. A kórházból viszont 45 cm-vel jöttünk ki. Jó hogy nem maradtunk tovább, mert még elfogyott volna!

Születéstörténet olvasható a mamami.hu-n.



Ezek még a pár napos korában készült fényképek

Jelentem jól vagyunk, pörögnek a napjaink, élvezem a kétgyerekes anyuka létet :-)
Majd jelentkezem, szándékom szerint most már gyakrabban.