2010. április 29., csütörtök

A születés hete

fesztivál országos rendezvény keretében, az idei évben Bagon is szerveztünk programokat. A programok helyszíne a Dózsa György Művelődési Ház (ez később fel lett tüntetve a plakáton)

Várunk mindenkit szeretettel!

2010. április 28., szerda

Az illóolajok

hihetetlen lelki teret nyitottak meg számomra. Másrészt számomra is hihetetlen, hogy ekkora erejük van. Olyanok, mint egy-egy kulcs a lelkünkben lévő megannyi zárt, titkos ajtóhoz.


Forrás: itt
Közel fél éve kezdetm el az aromaterápiával komolyabban foglalkozni, kezdtem el aromaterapeuta iskolát járni. A lehetőségek közül a PanArom Iskolát választottam. Nem bántam meg! Az aromaterapeuta képzés több részképzésből áll. Részt vettem az alapképzésen, valamint a szív és érrendszeri, légúti illetve a reumatikus betegségek gyógyításáról szóló képzéseken.

Saját (egyenlőre kisebb) sikereim is vannak. Amire nagyon büszke vagyok, hogy lányom gennyes mandulagyulladását sikerült illóolajokkal kikezelnem.

Ha csak tehetem, kerülöm az antibiotikumot (no jó, bevallom, egyre inkább). Ami az elszomorító, hogy az antibiotikum is egy természetes anyag, mikróbák álltal termelt, mikróbaellenes vegyület. Ebből a szempontból ostobaság lenne idegenkedni tőle. Ha megnézzük a híres élet élesztő is tele van antibiotikumokkal. A problémát az jelenti, hogy ezzel a természetes anyaggal visszaéltünk. A legtöbb antibiotikum ma már szintetikus vegyület, semmi köze a természethez. Semmi köze ahhoz az elvhez, hogy "...a fák, virágok, füvek (no jó, meg a gombák) szolgálják, hogy útját újra megtalálja."
Az antibiotikumoknak igen is van létjogosultsága, csak nem úgy, ahogy mi napjainkban használjuk.

2010. április 22., csütörtök

A komlóról

eddig annyit tudtam, hogy a sörkészítés nélkülözhetetlen.
Nemrég ráakadtam Palócprovence Nagycsütörtöki párolt komlóhajtásának receptjére. Érdekesnek tűnt, de nem tudtam hol van a környékünkön komló.
Nagycsütörtökön még hiába kerestem. A napokban a környékünkön sétálva találtam egy régi kerítést, gyönyörűen befutva komlóval.


Kapva kaptam az alkalmon, és szedtem egy maroknyi hajtást. Többet kellett volna!
Álmomban nem gondoltam volna, hogy ez ENNYIRE finom!

2010. április 19., hétfő

Férjem születésnapjára

horgoltam ezt a barit.



Ne tessék vitatkozni, ez egy bari!
Igaz, leírásban jobban bárányra hasonlít.
Rózsaszín lenne, ráfoghatnám, hogy Mazsola :-)
Mindegy, azért örülök neki. Találtam még egy leírást. Most megpróbálkozom azzal.

Mozgalmas napok,

hetek vannak mögöttünk.
Elmúlt a húsvét. Ünnepi idő volt számunkra. Az első alkalom, hogy nem otthon, családi körben töltöttem, hanem itt, az új hazámban. Minden szokást betartottunk, szép lett így. Tojást is festettünk a lánnyal, vöröshagyma héjával.

---*---
Meglátogatott édesapám öccse. Nagyon jó volt, hogy eljött hozzánk. Csökkentette árvaságom érzését. Körbejártuk a falut, ebédeltünk, dolgoztunk a kertben. Megmutatta, hogy mire ügyeljünk a szőlők metszésénél.
---*---

A kertben kialakítottunk egy kis veteményest. A borsó, retek, dughagyma már kel. Olyan öröm, nézni az apró növényeket, amint törnek elő a földből. Virágos kertem nem lesz az idén sem, mert a két kutya játék közben mind kiugrálja. Majd ki kell találnunk valamit, hogy a kert is megmaradjon, meg a kutya is játszhasson.
---*---

Megtudtam, hogy településünkön halad át a Mária út, és most zajlik egy zarándoklat rajta, Csíksomlyó felé. Először arra gondoltam, hogy kimegyek a zarándokok elé, majd úgy döntöttem, hogy egy rövid szakaszon csatlakozom hozzájuk. Máriabesnyőről indultunk, és 12 km-en át voltunk társuk. Judit a hátamon utazott.
Jé, most látom, a honlapon is fent vagyunk. Köszönöm.

Indulás Máriabesnyőről.

A Gödöllői-dombság...

Szentháromság fa